eAsiointiin eli eMMAan voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmanteella. 

eMMAssa voit sisään kirjauduttuasi selata maksutietojasi ja henkilökohtaisia tietojasi sekä tietysti lähettää ansiopäivärahan hakemuksia liitteineen.

Nopeutat palvelua, puhelimessa asiointi vähenee
Käyttämällä eAsiointia nopeutat etuushakemuksen lähettämistä, koska postin kulkuun varattava aika jää pois.

Sinun ei tarvitse soittaa puhelimella vaan voit aina halutessasi selata omia tietojasi reaaliajassa riippumatta kellonajasta tai viikonpäivästä. Järjestelmästä voit tarkastella annettuja päätöksiä ja maksuja. Voit myös muuttaa järjestelmässä omia yhteystietojasi.  

Palveluun kirjautuminen
Sisään kirjaudut eMMA-linkistä, joka on kassan nettisivuston oikeassa yläkulmassa. Palveluun voit kirjautua miltä tahansa koneelta, missä on Internet-yhteys ja joka on asetuksiltaan yhteensopiva järjestelmän kanssa.

Maksuilmoitusten toimitus sähköisenä - myös tekstiviestinä
Jos haluat, voit määrittää maksuilmoituksille pelkästään sähköisen toimitustavan. Tällöin maksuilmoitus tulee näkyviin omiin tietoihisi eAsiointiin (heti maksatusajopäivän iltana), mutta sinulle ei postiteta sitä paperiversiona paitsi silloin, kun ilmoitukseen liittyy päätös.

Jos valitset maksuilmoituksen toimitustavaksi tekstiviestin, tieto tulevaan maksuun liittyvästä hakujaksosta, maksettavan etuuden määrästä ja maksupäivästä lähetetään järjestelmästä matkapuhelimeen automaattisesti, kun hakemus on käsitelty ja hyväksytty seuraavaan mahdolliseen maksatusajoon.

Maksuilmoituksen toimitustavan valitseminen on helppoa: kun olet kirjautunut sisään eAsiointiin, valitse Asetukset.

Huomaathan kuitenkin, että sähköinen toimitustapa ei koske päätöksiä. Jos maksuilmoitukseen liittyy päätös, sinulle postitetaan automaattisesti sekä päätös että maksuilmoitus.